
Kandy Sri Lanka
Beskrivning
Kandy Sri Lanka är en traditionell Capsicum annuum från Sri Lankas bergstrakter med måttlig hetta (~20.000 SHU). De små långsträckta frukterna (3-5 cm) mognar från grön till röd och används ofta gröna i srilankesisk matlagning. Produktiva kompakta buskar fungerar bra både i växthus och utomhus i varma svenska somrar. Autentisk smak av Sri Lanka!
Chilistyrka
Medel - Trevlig värme
Scoville:
20000 SHU
Scoville Heat Units
Färg:
Odlingssvårighet
Medel
Varför handla hos oss?
Svenskodlade frön
Anpassade för det svenska klimatet
Fri frakt över 500 kr
Snabb leverans 2-5 vardagar
Fräscha frön
Hög kvalitet och grobarhet
30 dagars öppet köp
Returnera enkelt om du ångrar dig
Artikelnummer: 240597
Kandy Sri Lanka är en traditionell Capsicum annuum från bergsstaden Kandy i centrala Sri Lanka, känd för sina tepplantager och chilodlingar. Sorten är en landrace (lokal heirloom) som odlats i generationer i Sri Lankas bergstrakter. Frukterna är små och långsträckta (3-5 cm långa, cirka 0,8-1,2 cm breda) med något krokig form och mognar från ljusgrönt till djupröd. De används ofta gröna i srilankesisk matlagning.
Med ~20.000 SHU ligger Kandy Sri Lanka i samma klass som Jalapeño och Serrano - måttligt het men med tydlig hetta. Smaken är fruktigt annuum-typisk med lätt gräsig fräschhet när den är grön och sötare, mer fruktig när den mognat till röd. Hettan är snabb men inte överväldigande. De tunna väggarna gör frukterna utmärkta för torkning och malning till traditionellt srilankesiskt chilipulver. Smaken är autentisk för srilankesisk matlagning.
Plantorna växer kompakta och buskiga till 50-70 cm höjd med god produktivitet - 40-80+ frukter per planta är vanligt. Som annuum är mognadstiden kort (70-90 dagar från plantering) och sorten är betydligt lättare än chinense-sorter. Växthus rekommenderas i Sverige men sorten kan fungera utomhus i varma skyddade lägen under soliga somrar. Sådd i februari-mars. Perfekt för den som vill odla autentisk srilankesisk chili!