🚚 Fri frakt över 500 kr • 📞 Support: 010-123 45 67

Tillbaka till chilifrön
Habanero Brown - Svenskodlade chilifrön från Svenska Frön

Habanero Brown

69,00 kr
I lager

Beskrivning

Habanero Brown (även kallad Chocolate Habanero, Black Congo, Jamaican Hot Chocolate) är en fascinerande Capsicum chinense från Karibien. Med hetta på 425.000-577.000 SHU kan den vara dubbelt så het som standard habanero! Frukterna mognar från grönt genom bruna nyanser till rik mörk chokladbrun färg - som mörk choklad. Smaken är jordnära, fruktig och rökig med tropiska frukttoner (mango, papaya) kombinerat med rökighet (jordnära, tobaksliknande). Något större än standard habanero.

Chilistyrka

Hethetsnivå:4/5

Mycket het - Varna dina vänner!

Scoville:

250.000-300.000 SHU

Scoville Heat Units

Färg:

Omogen: grön
Mogen: brun

Odlingssvårighet

Medel

Kräver viss erfarenhet

Varför handla hos oss?

Svenskodlade frön

Anpassade för det svenska klimatet

Fri frakt över 500 kr

Snabb leverans 2-5 vardagar

Fräscha frön

Hög kvalitet och grobarhet

30 dagars öppet köp

Returnera enkelt om du ångrar dig

Artikelnummer: 240625

Habanero Brown har många namn - Chocolate Habanero, Black Congo, Black Habanero, Cuban Habanero, Dark Habanero, Jamaican Hot Chocolate och Senegal Hot Chocolate. Denna spektakulära Capsicum chinense kommer från Karibien, särskilt Jamaica och Västindien. Frukterna genomgår en vacker färgresa från grönt genom olika bruna nyanser till en rik mörk chokladbrun färg som påminner om mörk choklad. Med cirka 5 cm i diameter är de något större än standard habanero. Den mörka färgen kommer från samma antocyaniner som ger lila/svarta chilin deras färg.

Smaken är jordnära, fruktig och rökig - en fantastisk kombination. Tropiska frukttoner som mango och papaya möter en distinct rökighet som är nästan tobaksliknande och jordnära. Hettan är brutal på 425.000-577.000 SHU vilket gör den cirka dubbelt så het som en standard orange habanero (100.000-350.000 SHU)! Denna extrema hetta kombinerad med den komplexa smakprofilen gör Habanero Brown populär bland hot sauce-tillverkare. Den jordnära rökigheten och fruktigheten skapar en unik smakupplevelse som skiljer sig markant från citrusiga habaneros.

Som Capsicum chinense från Karibien kräver Habanero Brown växthus i Sverige - detta är OBLIGATORISKT för att uppnå den karakteristiska chokladbruna färgen och fulla smakutvecklingen. Mognar på 100-120 dagar. Svår - Kräver erfarenhet, särskilt för att uppnå den perfekta mörka färgen. Den spektakulära kombinationen av extrem hetta, komplex smak och vacker mörk färg gör den till en favorit bland erfarna chili-odlare. Perfekt för den som söker både visuell skönhet och brutal hetta med rökig karaktär!