
Aji Peanut
Beskrivning
Aji Peanut är en unik Capsicum baccatum från Peru med karakteristisk nötig aroma som inspirerat namnet. Med 30.000-40.000 SHU levererar den måttlig hetta kombinerad med exceptionellt fruktigt nötig smak. De små koniska frukterna (3-4 cm) mognar från grön till röd. Mycket produktiva buskar ger hundratals frukter i växthus. Perfekt för den som vill upptäcka baccatum-artens unika smakspektrum!
Chilistyrka
Het - För chilientusiaster
Scoville:
30000 SHU
Scoville Heat Units
Färg:
Odlingssvårighet
Medel
Varför handla hos oss?
Svenskodlade frön
Anpassade för det svenska klimatet
Fri frakt över 500 kr
Snabb leverans 2-5 vardagar
Fräscha frön
Hög kvalitet och grobarhet
30 dagars öppet köp
Returnera enkelt om du ångrar dig
Artikelnummer: 240596
Aji Peanut är en fascinerande Capsicum baccatum från Peru med unik nötig aroma som tydligt skiljer den från andra aji-sorter. Namnet 'Peanut' (jordnöt) kommer från den karakteristiska nötiga, nästan rostade jordnötsaromen som märks tydligt när man skär i frukterna. De små koniska frukterna är 3-4 cm långa och cirka 1-1,5 cm breda, mognar från ljusgrönt till djupröd och har något rynkig yta när de är helt mogna.
Med 30.000-40.000 SHU ligger Aji Peanut i det måttliga hettaspektrumet - hetare än Jalapeño men betydligt mildare än habanero. Hettan är snabb men kortvarig, typiskt för baccatum. Smaken är exceptionellt fruktigt nötig med stark nötaroma, tropiska fruktundertoner och lätt citrus-touch. De tunna väggarna gör frukterna perfekta för torkning och den nötiga aromen intensifieras när de torkas. Smaken är verkligen unik och överraskar många som provar den för första gången!
Plantorna växer kraftigt till 80-120 cm i växthus med bred buskig form och fantastisk produktivitet - 100-200+ frukter per planta är inte ovanligt! Mognadstiden är 90-110 dagar från plantering vilket är typiskt för baccatum. Växthus är starkt rekommenderat i Sverige och sådd bör ske i januari-februari. De vita blommorna med gula fläckar är typiska för baccatum-arten. Perfekt för den som vill upptäcka något annorlunda än vanliga habaneros!